Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja lisätä mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu pidempään työttöminä olleille henkilöille.

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman kautta. Sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä arvioi palvelutarpeen, jonka perusteella voidaan sopia kuntouttavasta työtoiminnasta TE-toimiston kanssa tehtävässä aktivointisuunnitelmassa.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestää kunta, joko omana toimintanaan tai ostopalveluna. Toiminta sijoittuu yleensä kunnan toimipisteisiin sekä mahdollisesti eri yhdistyksiin avustaviin tehtäviin. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tavoitteena on esimerkiksi totuttautua työelämän pelisääntöihin ja kehittää omaa elämänhallintaa.

Kukkolan tila_200617_002

JoenHalt

Kukkolan tilalla kuntouttavaa työtoimintaa on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ensin Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten ja v. 2022 alusta lukien Pohjois-Karjalan maataloussäätiön toimesta. Kuntouttavan työtoiminnan ohjauksen järjestelyistä Kukkolassa on vastannut JoenHalt Oy.

kukkolan_tila_003

Tuloksia työtoiminnasta

Toimintaa ja sen tuloksia on seurattu mm. opinnäytetyönä tehdyllä seurantatutkimuksella, ja tulokset ovat niiden valossa olleet erinomaisia. Moni on löytänyt ajanjakson aikana itselleen opiskeluun liittyvän väylän tai lähtenyt oppisopimuksen kautta opiskelemaan itselleen uuden ammatin.

IMG_2501

Hyvät tilat toimintaan

Ryhmätilat sijaitsee Ajomiehenkuja 7C, Joensuu. Toiminta alueemme on koko
Kukkolan tilan alue.
Helpot kulkuyhteydet.
101: Jyrinkylä-Kukkola-Hammaslahti
104: Otsola – Kukkola – Suhmura/(Hammaslahti)
103: Urheilupuisto – Kukkola (Karhunmäki) – Hammaslahti

Monipuolinen toimintaympäristö

Monipuolinen maatilaympäristö ja hyvä saavutettavuus tarjoavat Kukkolassa erinomaiset puitteet kuntouttavaan työtoimintaan. Toiminnassa hyödynnetään Green Care -toimintamalliin pohjautuvaa
kuntoutuksellista- ja tavoitteellista toimintaa, jossa hyödynnetään yksilö-, ryhmä ja työvalmennusta.
Päivien sisällöt on jaettu eri toimintoihin: luonto- ja ympäristö, taide/tapahtumat-, eläintenhoito- paikan historia, maatilaympäristö sekä luovat- ja toiminnalliset ryhmät. Työtehtäviin kuuluu mm. valokuvaus, puutarhatyöt, eläinten hoitaminen ja tallityöt. Teemme ympäristöprojekteja ja
erilaisia tapahtumia, joissa on erilaisia työtehtävä mahdollisuuksia. Käsitöiden ja puutöiden tekeminen eri toimintoihin on yksi osa-alue. Museo – apuopas työtehtävien myötä pääset tutustumaan
Kukkolan historiaan. Puutarhan antimia hyödynnämme ruuan valmistuksessa. Tavoitteet ajanjaksolle luodaan yksilöllisesti.

Blogiartikkelit

Kysy lisää toiminnasta

Lähetä  kysymyksesi oheisella lomakkeella.