Search
Close this search box.

Hiljainen Huone

Hiljainen Huone ulkoa

Antti Kukkosen muistomerkki

Rovasti Antti Kukkosen muistimerkki – Hiljainen huone   on rakennettu vuosina 2000 – 2001. Seinät ovat Kukkolan tilan entisen kivinavetan rauniokivistä, hirsiosa tilan metsistä hakatuista männyistä ja katto päreistä. Katto on uusittu ja tervattu kesällä 2021. Rakennuksen etukulmaan on pystytetty sivistyksen pilari.

Lattia on tehty pystyyn asennetuista puupölkyistä. Lattiaan maalattu neliapila ilmentää Antti Kukkoselle tärkeitä elämänalueita: kansansivistys ja demokratia, suku ja maakunta, maanviljely ja metsänhoito.

Rautakalterit ikkunassa muistuttavat Antti Kukkosen sodanaikaisesta vastuunkannosta ministerinä, siitä seuranneesta sotasyyllisyysoikeudenkäynnistä ja vankeustuomiosta kansakunnan sijaiskärsijänä.

Hiljentymisen paikka

Hiljainen huone on tarkoitettu hiljentymisen ja mietiskelyn paikaksi. Sen rakentamisella kunnioitetaan rovasti Antti Kukkosen ansiokasta elämäntyötä isänmaan ja kotiseudun hyväksi.

Muistomerkin suunnittelija on rakennusarkkitehti Valvikki Kansikas-Tähtinen ja rakennuttaja Pohjois-Karjalan Maataloussäätiö. Useat yhteisöt ja yksityiset henkilöt ovat tukeneet taloudellisesti muistomerkin rakentamista.

Hiljainen huone on avoinna sopimuksen mukaan

Hilajinenhuonesisä

Laidunalueen laidalla

Taustalla Antin arboretum

Antin Arboretumin ympäröimä

Kulje Katrin metsäpolkua pitkin, puulajipuiston läpi.

Hiljentymisen paikka

Blogiartikkelit

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä viestin sähköpostilla tai alla olevalla lomakkeella